Onze fietsarrangementen

route langs de Poperingse wegen.

We nemen je graag mee voor een ontspannende fietstocht langs de unieke Poperingse hopvelden. Onderweg maak je kennis met de lokale hopboer en fiets je langs verschillende brouwerijen. Afsluiten kan met een bezoek aan het Hopmuseum in het hartje van Poperinge.

Santé!

 

Belhop

De familie Boeraeve staat al 5 generaties garant voor kwaliteitshop uit Poperinge. “Als jongste telg wil ik opnieuw een dynamische wind door het bedrijf laten waaien. Het jarenlange vakmanschap en de kennis van mijn vader en grootvader zijn hierbij onmisbaar,” aldus Bart de hopboer. Je ontdekt er ook hoe zij omgaan met huidige trends als duurzaamheid, korte keten en werken aan een authentiek product bij de uitbouw van hun hopbedrijf. Inspirerend!

 

Hopmuseum

In het Hopmuseum kom je alles te weten over de geschiedenis en de levenscyclus van de hop. Het Hopmuseum is gevestigd in het stadsschaalcomplex van Poperinge, waar vroeger de hop gewogen, gekeurd en gestapeld werd. Je kan er de volledige Belgische biercollectie bewonderen, met meer dan 1850 Belgische bieren verzameld in één meterslange muurkast. Proeven kan zeker…

 

Abdij Sint-Sixtus

Foodies van over de hele wereld zoeken hun weg naar het kleine dorp West-Vleteren, omdat hier ’s werelds beste bier gebrouwen wordt, namelijk in de Abdij van Sint-Sixtus. De brouwerij zelf kun je niet bezoeken, maar in de schaduw van de abdij vind je het café ‘In de Vrede’, een waardige vervanger. Hier drink je niet alleen ’s werelds beste bier, de befaamde Trappist van Westvleteren, maar kun je je ook te goed doen aan Abdijpaté, Paterskaas en nog meer streeklekkers. Smakelijk!

 

Onderweg kan je genieten van een goed gevulde picknickmand verzorgd door Keikopwielen, of kun je lunchen bij één van onze partners.

 

Route langs Heuvellandse wegen.

Poperinge ligt aan de voet van het mooie Heuvelland, waar zich de laatste jaren heel wat wijndomeinen ontpopt hebben. Tijdens jullie fietstocht kan je proeven van het wijnverhaal in de Westhoek. Tegelijk verwennen we je met een prachtig zicht over de streek.

Ideaal voor fijnproevers…

 

De Cordoba of télésiège

Deze beroemde kabelbaan is één van de unieke toeristische attractie in Vlaanderen. Op deze zetellift zweef je boven de wijngaarden van Entre-Deux-Monts en zit je figuurlijk met je hoofd in de wolken. Je geniet van een panoramisch uitzicht op het Heuvelland en dat prachtige zich reikt zelfs veel verder. Je kan zonder problemen over de grens piepen bij de Noord-Franse buren, en bij goed weer is de kans groot dat je de IJzertoren of de Vlaamse kust kan spotten. Za-lig!

 

Wijndomein Entre Deux Monts

Op de glooiende flanken tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, recht in het hart van Heuvelland, vind je de enthousiaste wijnbouwer Martin Bacquart. Hier werkt hij aan zijn missie: de best mogelijke Belgische wijnen verbouwen met veel respect voor natuur en klimaat, Hij vertelt je graag vol trots over hun wijnranken en de unieke bodem waar de Heuvellandse wijn zijn smaak grotendeels aan te danken heeft. Je waant je even als God in Frankrijk…

 

Onderweg kan je genieten van een goed gevulde picknickmand verzorgd door Keikopwielen, of kun je lunchen bij één van onze partners.